hirdetés

Beindult nagyüzemben az illegális erdőirtás és falopás. Várható volt mindez, hisz az energiaárak brutális megemelése óta sokan úgy vélhettek most érdemes erdőket kivágni engedély nélkül, s károsítani a természetet. Sajnos ezen tolvajok tönkreteszik az erdőket, amelyekben hosszú évekre okoznak felmérhetetlen károkat. Most egy várnai salgótarjáni ügyeskedő és nyerészkedő akadt horogra.

 

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy bárnai férfival szemben. Az eljárás adatai szerint a gyanúsított 2022. július és augusztus hónapban a Bárna külterületén található magán és erdészeti tulajdonban lévő erdőterületekről engedély nélkül vágott ki akácfát. A férfi összesen 17 köbméter fát – közel félmillió forint értékben – lopott el, amelyet részben a faluban értékesített. A rendőrök a széles körű adatgyűjtés eredményeként beazonosították a 22 éves elkövetőt, elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Az eltulajdonított fa nagy része, az elkövetés eszköze és a szállításhoz használt jármű lefoglalásra került, valamint a nyomozók az eljárás keretében vizsgálják a közelmúltban történt más falopásokkal kapcsolatos összefüggéseket is.

Sajnos a fatolvajt nem helyezték előzetesbe pedig sokakban felmerül a kérdés miért nem tették, másképp ezek sosem tanulja meg tisztelni a törvényeket. Az is fura, hogy a férfit természetkárosítással nem gyanúsították meg.