hirdetés

Rosszul lett az Air France  repülőgép személyzete, ezért törölték a reggeli, Budapestről Párizsba tartó járatot.

 

Air franceA hírről a privátkopó számolt be; mint írták, a gép már a futópályán állt, amikor a döntés megszületett. A lap szerint egy légiutas-kísérő össze is esett. Az, hogy a járatot törölték, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér honlapján is szerepel, azt azonban hivatalosan nem közölték, mi volt ennek az oka.

A gépen tartózkodó egyik olvasó szerint a 6:25-kor induló gépre rendben becsekkoltak az utasok, és a felszállás előtti szokásos utastájékoztatót is megtartották. A gép azonban nem indult el, s nem sokkal később a kapitány bejelentette, hogy az egyik stewardess rosszul lett. Rövidesen egy másik is így járt, ezért megkértek mindenkit, hogy szálljanak le.

Az olvasó szerint később azt mondták nekik, hogy a gépen túlnyomás alakult ki, ezért történtek a rosszullétek. Így a gép utasok nélkül tér vissza Párizsba. Az utasoknak ugyanakkor – mondta az olvasó – nem voltak panaszaik.

A légitársaság az utasoknak vagy jegyet foglalt a legközelebbi járatra, vagy visszatérítette a jegyárakat. Ezen felül neki például kifizették a taxit haza, valamint a holnapi odajutásra, másoknak szállást foglaltak és 5000 forintos kuponokat osztogattak.