hirdetés

Kövér László az Országgyűlés elnöke, 4,4 millió forintra büntette meg Jakab Pétert, a Jobbik frakcióvezetőjét, amiért az a múlt héten Orbán Viktor asztalára akart tenni egy zsák krumplit a parlamentben. A miniszterelnök az eset után csak ennyit írt ki közösségi oldalára: paprikás krumpli.

 

Jakab a múlt hétfői ülésen az időközi országgyűlési választásokra utalva krumplikirálynak nevezte Orbánt, majd a felmutatott zsák krumplit Orbán elé próbálta meg letenni, de ebben kormánypárti politikusok, azaz az önkéntes parlamenti őrség tiszteletbeli tagjai mint például Kocsis Máté és Semjén Zsolt megakadályozták. Kövér László is állítólag hozzáért Jakabhoz, amit a Jobbik úgy kommunikált, hogy Kövér meglökte a frakcióvezetőt.

Az ügynek ezzel természetesen nem lehetett vége, a házelnök példátlanul magas, 4,4 millió forintos büntetéssel sújtotta Jakabot akciójáért, legalábbis a képviselő ezt írja Facebook-oldalán.

A jobbikos képviselő az Alfahírnek azt nyilatkozta, hogy a mentelmi bizottságnál fellebbeznek a büntetés ellen.

Így működik a rezsim, hogy aki kimondja az igazat, nevezetesen, hogy a rezsim nyomorban tartja a magyarokat, és egy zsák krumplival megvásárolja őket, azt négy és fél millióra büntetik – nyilatkozta a frakcióvezető, aki szerint a kormány a fehérorosz utat követi.

A Házelnök részéről mi inkább krumplipucolásos kényszermunkára, vagy a parlamenti konyhán mosogatásra ítéltük volna Jakabot. Vagy megkértük volna Kövér László házelnök helyében, hogy karácsonykor főzzön a szegényeknek ingyen Jakab frakcióvezető mondjuk 200 adag paprikás krumplit. Ezt a paprikás krumplis akciót jobb lett volna viccesebben felfogni, hisz Orbán Viktor miniszterelnök is így fogta fel.

(csákány )