hirdetés

Kisebb pánik és káosz alakult ki egy németországi koncerten. A szeles időben ugyanis összedőlt egy színpad . Az esseni Casper és Marteria együttes eseményén történt balesetben 30 koncertező megsérült, két fő állapota életveszélyes.

 

A rendkívüli szeles és esős időjárás miatt összedőlt a színpad egy része a Casper és Marteria zenekar szabadtéri koncertjén a németországi Essenben, mintegy harmincan megsérültek, ketten életveszélyes állapotban vannak.

A mentők a helyszínen nagyjából 150 embert láttak el, a legtöbbjüket azért, mert sokkos állapotba kerültek – írja a Süddeutsche Zeitung.

A koncertre mintegy 18 ezren voltak kíváncsiak és szerencse, hogy nem lett nagyobb baj.

A mentést hátráltatta a heves eső és az erős széllökések. Kezdetben a zenészek ügyet sem vetettek a rossz időre, de egy rövid, ám nagy mennyiségű csapadékkal járó zivatar után véget vetettek a koncertnek.

A baleset akkor következett be, amikor az erős szél miatt a színpad széleire fellógatott két óriási kivetítő közül leszakadt az egyik.

A rendőrség megkezdte az eset kivizsgálását, a várható időjárásra a koncert előtt figyelmeztetést adtak ki így a szervezők is komoly bajba kerülhetnek..