hirdetés

A nappali a lakás középpontja, a család kedvenc helye, az a tér, ahol barátaid fogadod és ahol a lazulós hétvégi délutánokat töltöd. Ezért a berendezését úgy kell kiválasztanod, hogy otthonos legyen, szolgálja a kényelmet. Az sem utolsó szempont továbbá, hogy tükrözze az ízlésed és az egyéniséged!

 

Ha még nincs ötleted, nézz körül a mömax kínálatában, ahol több típusú és funkciójú bútor és kiegészítő közül választhatod ki a passzolókat. Csak arra figyelj, hogy a széles termékpaletta láttán ne kövess el lakberendezési bakikat!

Négy szempont, amire jó, ha odafigyelsz, amikor bútort keresel

Amikor a tökéletes nappali kialakítása a cél, hajlamosak vagyunk elveszni a mömax széles ülőgarnitúra választékában. Az az érzés, amit a bőség zavarának neveznek, a stílusos és kényelmes garnitúrák, fotelek vagy dohányzóasztalok láttán mindannyiunkon úrrá lesz. Ezért mielőtt felkeresed a mömax webáruházát, gondold végig, mit szeretnél, és tervezz!

1. A helyiség nagysága elsődleges szempont, akárcsak az egyes falak hossza és magassága. Készíts tervet, méretarányosan rajzold le a nappalid, és a falak méreteit is jelöld be rajta!
2. Tervezd meg a szoba színvilágát. A falak színe – világos vagy sötét árnyalatok – meghatározó a bútorok színét illetően. Alapszabály, hogy bár a sötét bútor elegáns, de a semleges vagy világos színnel bővíted a teret.
3. A nappali arculatát jobb, ha meghatározod, mielőtt belevágsz a vásárlásba. Törekedj mindig összhangra és harmóniára, és bár egy-egy “kilengés” megengedhető, de ne ess túlzásokba!
4. Válaszd ki a fókuszpontot és tedd hangsúlyossá. A középpont lehet egy tárgy vagy a nappali egy funkcióra kialakított része, akár egy kényelmes kanapé. Ha nincs meg a fókusz, nincs szinkron a helyiség részei közt.

Ezt az öt lakberendezési hibát ne kövesd el nappalid kialakításánál!

Most pedig lássuk, milyen bakikkal ronthatod el az összképet!

• Ha egy többfunkciójú helyiségben csupán egyetlen világítótest szolgáltat fényt, az nem szerencsés. Pláne, hogy a világítás hangulatteremtő hatása így nem érvényesül.
• Nehéz a bútorok között közlekedni, kerülgetni kell azokat a zsúfoltság miatt.
• Nem lehet teljesen kinyitni az ajtót vagy ablakot, mert “rálóg” egy bútordarab.
• Az ajtók, kilincsek és más díszítőelemek stílusának szöges ellentéte a bútorzaté. Míg az egyik modern, a másik régies, vagy míg a kanapé huzata bársonyból, a díszpárnáé lenből készült.
• Nincs lehetőség leültetni a vendégeket.

A mömaxnál útmutatásra találsz!

Ha végképp nincs elképzelésed vagy tanácstalan vagy, melyik stílus vagy berendezési tárgy mellett tedd le a voksod, keresd fel a mömax webáruházát. Itt több témában is inspirálódhatsz, és a képek alapján ötletet meríthetsz nappalid optimális berendezéséhez is.

Helyezd a hangsúlyt a kényelemre és a harmóniára, hiszen a lakásod szobáinak legfontosabb funkciója, hogy jól érezd magad bennük. Legyen igazán otthonos az otthonod középpontja, a nappali!