hirdetés

Ideje őszi hangulatot varázsolni a lakásban is, ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a cikkünkkel. Olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyek újrahasznosítással elkészíthetőek. Csupán néhány alapanyag szükséges, és nem igényelnek nagy időráfordítást. Az alapanyagok megtalálhatóak otthon vagy a kertben.

 

Természetesen nem muszáj a készítéssel bajlódni, ma már a dekorációs elemek széles választéka beszerezhető online webáruházakból is, például a DekorPlaza.hu őszi dekorációs aloldala is. Így tényleg egyszerűbb őszi hangulatot teremteni a lakásban.

Filléres ötletek, amelyek minimális befektetéssel, időráfordítással elkészíthetőek

Most pedig következzenek a filléres ötletek, amelyek minimális befektetéssel és időráfordítással elkészíthetőek. Ideje őszi hangulatot varázsolni az otthonunkba is. Mutatjuk az egyszerűen elkészíthető ötleteket.

Például készíthetőek őszi girlandok falevelekből. Ehhez csupán szalagot kell fűzni a megszáradt falevelekbe, és ezáltal bárhová felhelyezhetőek. Ha befestjük a leveleket, akkor még különlegesebb lesz a végeredmény.

Nagyon látványos lesz, érdemes dekorációt készíteni

Természetesen a falevelekből nemcsak girlandok készíthetőek, hanem ajtókoszorú is. Ehhez érdemes drótból kört formázni, majd pedig erre a drótra felfűzni az ősz színeiben pompázó faleveleket. A végeredmény nagyon látványos lesz. Ebben az esetben is festhetőek a levelek, illetve egy szalaggal még szebb lesz a végeredmény.

A talpas poharak mindig jól jönnek, ha dekorációt kell készíteni. Üvegfestékkel megfesthetőek az ősz színeire. Ha teamécses kerül a poharakba, akkor mécsestartóként is jól funkcionálnak. Ha nincs idő az üvegpoharak megfestésére, akkor érdemes őszi terméseket helyezni a poharakba, hiszen ez a változat is rendkívül jól mutat a polcokon és az asztalokon.

Garantáltan különleges látványt nyújt az elkészült dekoráció

Tobozokból is készíthető ajtókoszorú. Ehhez érdemes erős ragasztóval összeragasztani a terméseket, azonban azok összeillesztésekor feltétlenül figyelni kell arra, hogy a végeredmény kör alakú legyen. A tobozból készült ajtókoszorú még különlegesebb, ha a tobozok összeillesztése előtt néhányat megfestünk.

Az olívaolaj üvege is felhasználható dekorációs elemként. Üvegfesték segítségével érdemes megfesteni, az ősz színeit alkalmazva. A száradást követően pedig a kirándulások alkalmával gyűjtött faágak helyezhetőek az üvegekbe. Különleges látványt nyújt majd a végeredmény. A befőttesüvegek is hasznos alapanyagnak számítanak, ha dekorációt kell készíteni. A megtisztított üvegek külsejét ragasztóval kell bekenni, és szárított leveleket kell ráragasztani. A felső részüknél pedig szalaggal még különlegesebbé lehet varázsolni a végeredményt. Ha a ragasztó megszáradt, akkor nincs más hátra, már csak egy mécsest kell helyezni az üvegbe, és el is készült a különleges őszi dekoráció.