hirdetés

Tragédia a Balaton Sound fesztiválon. Kizuhant az óriáskerékből és életveszélyesen megsérült egy fiatal férfi. A szemtanúk sem értik miképp mászott ki a gondolából a férfi és miért. Vannak akik szerint nem volt már szomjas és lehet mást is fogyasztott a mélybe zuhanó férfi. 

 

Az OMSZ szóvívője Győrfi Pál szerint a férfi súlyos belső illetve külső sérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után azonnal kórházba, a sürgősségi osztályra szállították.

A szervezők közölték, hogy a szemtanúk beszámolója szerint a balesetet szenvedő fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába egyedül szállt be, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan esett le.

A Sound szervezői hangsúlyozták azt is, hogy a férfi cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására.

Az óriáskerék, melyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban többnyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében – elmondásuk szerint – hasonló eset még sosem történt.

A szervezők megdöbbenéssel értesültek az eseményről és bíznak abban, hogy az óriáskerékről lezuhanó fiatalember mielőbbi felépül.

 

( Cs.T.)