hirdetés

Valami úgy tűnik nem stimmel a nagy magyar vietnámi kórházépítéssel kapcsolatosan. Bajnai Gordon kormányfőként ugyanis 2009. szeptember 25-én, napra pontosan nyolc évvel ezelőtt állapodott meg egy nagyon hasonló beruházásról, amit most Orbán Viktor is bejelentett.

orbán vietnámA magyar miniszterelnök szerint nem a nyugat fújja a passzátszelet, ha pedig vietnamiak szeretnének európai hídfőállást, érdemes Magyarországra jönniük. De mondott mást is Orbán keleten, méghozzá azt, hogy Magyarország kórházat épít Vietnamban, 500 ágyas onkológiai központot.

A 24.hu azonban felfedezte, hogy a hatvanmillió euróból épülő egészségügyi központ bejelentésekor szóba sem került, hogy nyolc évvel ezelőtt egyszer már megállapodtunk Vietnammal egy nagyon hasonló kórház megépítéséről.

Bajnai Gordon kormányfőként 2009. szeptember 25-én, napra pontosan nyolc évvel ezelőtt Nguyen Tan Dung vietnami miniszterelnökkel állapodott meg, amikor az Magyarországra látogatott. A megállapodás egy hatvanmillió euró keretösszegű kötött segélyhitelről szól, amelyet Vietnam 18 éves futamidőre kapott, nullaszázalékos kamattal.

Az Origo a Bajnai-kormány idején azt írta, hogy a hatvanmillió euró hitel terhére magyarok is üzlethez juthatnak Vietnamban, sőt a hitelből finanszírozott projekteket pályázati úton kiválasztott magyar fővállalkozók valósíthatják meg.

Helyi lapok akkor azt írták, Bajnai egy 500 ágyas onkológiai kórház felépítése Can Tho dél-vietnami városban.

És most 500 ágyas kórház épül, Can Tho városában. Érdekes. Lehet, hogy több Can Tho város van ?