hirdetés

A bíróság két embert ítélt el, azon személyek közül, akik a fővárosi mentősök autóit rongálták meg a Markó utcai mentőállomás előtt. A bulizó banda tagjai szó szerint végigsétáltak a parkoló autókon.

 

Mint megírtuk, a police.hu közlése szerint szombaton hajnali negyed kettőkor egy 14 fős, ittas társaság ment Budapest V. kerületében a Markó utcában, amikor a társaságból az egyik 25 év körüli férfi végigsétált a mentőállomás előtt parkoló autók tetején. Hat jármű megrongálódott. A randalírozó fiatalok milliós károkat okoztak az éppen szolgálatban lévő mentőknek. Az egyik rongálót egy ideig fotó alapján körözték, de a héten őt is elfogták, kiderült, brit bulituristákról van szó.

Most a bíróság rá és társára is ítéletet mondott. A Fővárosi főügyészség közleménye szerint a kerületi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé őket.

A vád szerint két 20 éves brit állampolgár 2019. szeptember 7-én, a hajnali órákban, egy társasággal, ittas állapotban – hangosan kiabálva – haladtak az V. kerület, Markó utcában, a Mentőpalota előtt. Az utcán parkoltak a mentőállomáson szolgálatot teljesítő mentősök járművei. A két férfi az egymás mögött parkoló gépkocsikra felmászott és azokon végiggyalogolt, amelynek következtében a gépjárművek motorháztetői, tetői, és csomagtartói behorpadtak. A két ember a cselekményével az egyes gépkocsikban 220 ezer és 1,1 millió forint közötti kárt okozott.

A rendőrség a két férfit azonosította és őrizetbe vette.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottakat rongálás bűntette és többrendbeli rongálás vétsége miatt a cselekménytől számított 5 napon belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki vád szerint és mindkettőjüket 450.000,- Ft. pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.