hirdetés

Kisebb szenzációt értek el az olasz Lazzaro Spallanzani orvosai azzal, hogy sikerült a koronavírust izolálniuk. Az olasz egészségügyi miniszter közölte, eredményeiket azonnal megosztják a világgal.

 

A felfedezést a főként a fertőző betegségekre szakosodott római Lazzaro Spallanzani kórházban tették, ahol a koronavírussal fertőzött kínai házaspárt is ápolják – írta az Euronews. Roberto Speranza egészségügyi miniszter közölte, az eredményeiket azonnal átadják a nemzetközi közösségnek.

Az, hogy sikerült izolálnunk a vírust, azt jelenti, hogy sokkal több lehetőségünk van tanulmányozni, megérteni a működését, könnyebben tudjuk tesztelni, hogy miként gátolható meg a terjedése.

A miniszter közösségi oldalán külön megköszönte a három olasz kutató munkáját.
Közben thaiföldi orvosok közölték, sikeresen kezeltek új koronavírusos betegeket az influenza- és a HIV-vírus elleni gyógyszerek kombinációjával.

Az MTI azt írta, hogy a bangkoki Rajavithi Kórház orvosai szerint a kombinált gyógyszer nem gyógyítja meg a beteget, de jelentősen javít állapotán, alkalmazása után 48 órával negatív lett a vírusteszt. Az orvosok elmondták azt is, hogy egy betegnél a gyógyszerkombináció allergiás reakciót váltott ki. Azaz nem mindenkinek használ a mix. Kriangska Atipornwanich tüdőgyógyász szerint a kilátások jók, de még több kutatás kell annak megállapítására, hogy módszerük lehet-e alapkezelés.