hirdetés

Mindenki ismeri azt az érzést reggel, amikor már ki kellene kelni az ágyból, de még nem megy. Ilyenkor sokat segíthetne, ha valaki felhúzná a redőnyöket és a besütő napsugár meggyőzne minket, hogy itt az ideje felkelni. És bizonyára te is ismered azt, amikor késve ébredsz, mert visszaaludtál az ébresztő után, és kapkodsz, hogy beérj munkába. Ekkor az lesz az utolsó, hogy felhúzod a redőnyöket.

 

Pedig hidd el, a benti virágaid meghálálnák, ha nem kellene miattad egy egész napot napsugarak nélkül lenniük. Szerencsére ma már mindkét fent említett esetre létezik automatizált megoldás.

Az okosotthon-megoldások már a spájzban vannak!

30 évvel ezelőtt még scifinek tűnhetett az, amin ma már nem lepődünk meg. Az okosotthon-megoldások egyre jobban elterjedtek. Egyre több eszközünk okos, hát miért ne lehetne az otthonunk is az? Hidd el, az okosmegoldások egyetlen célt szolgálnak: a kényelmünket. Azzal, hogy olyan dolgokat tudunk automatizálni, amit eddig nekünk kellett megtennünk, sokkal kényelmesebbé tehetjük a mindennapjainkat. Ezzel időt (sőt, akár pénzt is) spórolunk magunknak, és ráadásul a feledékenységünk sem okoz problémát. Ma már neked is könnyen lehet okosotthonod, megfizethető áron.

Elektromos árnyékolók a kényelemért

Az okosotthon felé vezető úton a legelső és talán legegyszerűbb megoldás az elektromos árnyékolók beépítése. Ezeket akár utólag is fel tudod szerelni, nem kell hozzá rögtön teljes lakásfelújításba kezdened. Elektromos árnyékolót felszerelhetsz akár egyetlen olyan ablakra is, ami például nehezen elérhető (pl. egy lépcsőház magasan lévő ablaka).

Ezt akár egyetlen távirányítóval is irányíthatod, de ha okosmegoldásban gondolkozol, egy programozható távvezérlőt válassz. Az igazi okosotthon-megoldás az, amikor minden árnyékolód elektromosra cseréled (vagy eleve így építed be őket a házadba). Ez fogja ugyanis azt a kényelmet és programozhatóságot biztosítani számodra, ami igazán okossá tesz egy árnyékoló rendszert.

A Redőny Diszkont smarthome megoldásait nézd át, ott mindent megtalálsz ahhoz, hogy könnyen okosotthonná alakítsd saját otthonod.

Automatizálj, vagy vezérelj mindent akár egyetlen mobilról

A Redőny Diszkonttól beszerezheted a saját okosház-központodat és a vele rádiósan kommunikáló redőnymotorokat is egyúttal. A rádiós kommunikáció nagy előnye, hogy nem kell vezetékeket beépítened sehova, így utólag is könnyű “okosítani” az otthonodat. Távirányítót és fali konzolt is találsz a kínálatukban, ahogy kültéri szél- és fényérzékelőt is, ami az automatizálás netovábbja. Ennek segítségével erős szél esetén automatikusan leengedheted a redőnyöket. És beállíthatod azt is, hogy amint feljön a nap, fel legyenek húzva a redőnyök, és amint lemegy a nap, legyenek leengedve. Mindezt egy ingyenes applikáció segítségével már telefonról is beállíthatod és nyomon követheted, ami fantasztikus!