hirdetés

Nyomozást indított a Pesti úti idősotthon ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A magyar FBI foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

 

A magyar FBI a nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak.

Állítólag egy magánszemély feljelentése alapján indult a nyomozás.

Az ügy kimenetele érdekes lehet. Ha lesz felelős, ha nem, bizony további feljelentések és perek sokasága várható akár a kórházak, egyéb állami vagy épp egyházi fenntartású intézmények ellen is, ahol megjelent a koronavírus. S mivel itt el lett rendelve a nyomozás, a többinél nehéz lesz majd azt mondani, hogy nem nyomoznak.

Mint ismeretes a fővárosi önkormányzat kezelésében lévő Pesti úti idősotthonban súlyos koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg, és rengeteg idős embert kellett kórházba szállítani, akik közül 44-en már meg is haltak. Ráadásul 305 lakó el is kapta a súlyos vírust.

Mint ismeretes az Operatív Törzs és a Főváros között el is indult az adok-kapok keményen. Karácsony Gergelyék szerint a kormány semmiben nem segített, ráadásul a vírust egy kórházból vitték be az idősotthonba. Természetesen az Operatív Törzs is lépett, a Kormányhivatal pedig hiányosságokat talált a fővárosi intézményben.