hirdetés

Nem csökken a deltás betegek száma sajnos. Egy nap alatt újabb 3125 új fertőzöttet regisztráltak és elhunyt 36 beteg. A lélegeztető gépekkel továbbra is 197 honfitársunkért küzdenek az orvosok és ápolók. Valamiféle védekezést úgy tűnik be kell vezetni mielőbb, ha nem akarunk nagy bajt.

 

Az új halálos áldozatok száma: 36. A kórházi ellátást igénylők száma: 1798. Lélegeztetőgépen 197 beteg van. Az új mintavételek száma: 18 922 .

Az első dózissal oltottak száma: 5 943 832. A harmadik dózissal is beoltottak száma: 1 141 000 fő. – közölte az adatokat a koronavírus terjedéséről tájékoztató kormányzati oldal.

A világon 244 493 441 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 4 963 243, a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai alapján.

A járványügyi adatok egyre aggasztóbbak, és a szakértők szigorítást várnak a kormánytól, ám továbbra is az a központi üzenet, hogy az oltás az egyedüli megoldás, a maszk vagy a lezárások nem védenek meg a vírustól. Gulyás Gergely és Orbán Viktor után ezt erősítette meg a Koronavírus Sajtóközpont.

Közben egyre több Uniós országban vezetik be a kötelező maszkviselést a zárt helyeken és a védettségi igazolvány nélkül dolgozni sem lehet menni. Magyarországon a delta variáns elszabadulása óta semmilyen központi és egyben kötelező óvintézkedést sem vezettek be.

A 42. héten erősen nőtt a szennyvíz koronavírus-koncentrációja, több kórházban és szociális intézményben is korlátozásokat vezettek be a járvány miatt.

A fővárosi idősotthonokban kijárási tilalmat vezetnek be keddtől, Karácsony Gergely főpolgármester után a BKK is arra kéri a fővárosban utazókat, hogy továbbra is használják a közösségi közlekedést, de a járatokon, valamint a megállókban viseljenek a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszkot.

Október 28-tól a Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a törvényszéki épületekben kötelező orvosi-, munkavédelmi-, textil-, illetve más anyagból készült maszkot viselni méghozzá úgy, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

( CsT)