hirdetés

Beteg a bukaresti metró réme. A 36 éves nő őrizetben van és súlyos dühkitörésekkel küzd, emiatt ölhetett. A metrós gyilkost így feltehetőleg elítélni sem tudják majd a hatóságok, csak gyógykezelésre küldhetik.

metrós gyilkosA két héttel ezelötti bukarestimetrós gyilkosságot elkövető nőnek, Magdalena Serbannak súlyos viselkedési zavarai vannak: képtelen kontrollálni a dühkitöréseit. Ez már a zsilávai börtönkórházban is bebizonyosodott, amikor látszólag ok nélkül támadta meg azt a három nőt, akiket a felügyeletével megbíztak, korábban pedig a börtönőröket is bántalmazta.

Bebizonyosodott továbbá, hogy Magdalena Serban körülbelül egy hónappal ezelőtt megtámadta a craiovai könyvtár több dolgozóját is, miután azok felszólították, hogy hagyja el az intézményt, mivel tiltott házasságközvetítő honlapot böngészett. A nő erre dühbe gurult, és a biztonsági őröknek kellett kivezetniük őt a könyvtárból. Mindezek ellenére a vádlottat még nem vetették alá elmegyógyászati vizsgálatnak.

Magdalena Serban egyetlen ellene felhozott vádat sem ismer el. Amikor megmutatták neki a metró térfigyelő kamerái által készített felvételeket, tagadta, hogy ő követte volna el a gyilkosságot, valamint a gyilkossági kísérletet. Azt azonban elismerte, hogy szóváltásba keveredett áldozataival, viszont fenntartja, hogy nem ő lökte őket a sínekre.

A bukaresti fellebbviteli bírósági tárgyaláson továbbra is tagadta, hogy ő lenne az elkövető, ezért kérte, hogy az őrizetből helyezzék otthoni bírósági felügyelet alá.

A 36 éves nő december 13-án került előzetesbe gyilkosság és gyilkossági kísérlet vádjával. Egy nappal korábban a bukaresti Distor metrómegállóban a sínekre lökte a 25 éves Alnia Ciucut, akit elgázolt a 10 másodperc múlva befutó szerelvény, egy másik lánnyal is ugyanezt tette, de neki sikerült kimásznia a sínekről .