hirdetés

Verekedett, majd a rendőröket fenyegette két pisztolynak látszó tárggyal egy férfi, Becskén. A kiérkező rendőrök minden szabályt betartva végül meglőtték és ártalmatlanították a fegyveres fenyegetőt, aki rájuk fogta az egyik fegyverét.

 

A főkapitányságra kedd délután érkezett bejelentés arról, hogy Becskén, egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős embert, aki megsérült.

A balassagyarmati rendőrök a kocsma előtt találták meg a testi sértés elkövetésével gyanúsítható férfit, aki láttukra két maroklőfegyvernek látszó tárgyat vett elő, majd azzal fenyegette meg a járőröket, hogy lelövi őket.

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el a fegyvereket, de a felindult férfi ennek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le, amire a férfi az egyik fegyvert eldobta, a másikat viszont a járőrök felé emelte. Az egyik rendőr célzott lövést adott le rá, amely a csípőjén megsebesítette.-mondta Buda Gábor, alezredes , a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdai közleményében.

A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedő támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők kórházba szállították.

A rendőrök fegyverhasználatát az ügyészségi nyomozók most is vizsgálják, mint minden hasonló ügyben. Úgy tudjuk kétség nem fér ahhoz, hogy a rendőrök jogszerűen és szakszerűen használták a fegyvert.