hirdetés

Nem csitul a koronavírus okozta halálozás Magyarországon. 6635 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 231 844 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt 182 beteg. Intenzíven pedig ezer beteget ápolnak.

 

Nagyot ugrott a napi halálos áldozatok száma az elmúlt 24 órában. Meghalt 182 beteg, így az elhunytak száma 5324 főre emelkedett. 7693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, intenzíven közel ezer ember van, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma jelenleg 67 033 fő, az aktív fertőzöttek száma 159 487. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 23 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti – számolt be az adatokról csütörtökön a hivatalos honlap. Előző nap ismét rekordmagas napi halálozási számot közöltek: 165 elhunytról és 4136 új fertőzöttről írtak.

A Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet előrejelzés a jelenlegi intézkedés alapján december 8-9-re kalkulálta a járvány csúcsát Magyarországra, a napi halálozási csúcsot 178 halálos áldozatra tette. A csütörtökön közölt adat ezt már meghaladta.

A kormány várhatóan jövő héten dönt majd a karácsonyra vonatkozó szabályokról, ezt a napokban mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökségért felelős miniszter. Noha a napi halálos áldozatok száma folyamatosan emelkedik, a kormány eddig nem döntött szigorításról, sőt enyhíteni szeretnének.

Miközben Angliában elkezdik a tömeges oltásokat, Németország is napokon belül elindítja az országos oltást, addig nálunk a koronavírus elleni oltásokról egyelőre sokat nem tudni. Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília kérdésre válaszolva azt mondta, hogy hamarosan megjelenik a vakcinainfo.gov.hu oldalon egy felület, ahol a koronavírus-oltás iránti igényeket lehet jelezni. Lekésni senki nem késett le róla, mert még nincs elérhető vakcina Magyarországon. Az oltás meghatározott sorrend alapján történik majd.

(csákány)