hirdetés

Inkább felgyújtotta a közös házukat egy  budafoki férfi csak az elvált felesége ne kaphassa meg, amit a nőnek ítélt a bíróság. A férfi gázpalackokat hordott az épületbe, benzint locsolt szét a szobákban és lőszereket vitt a pincébe. Az ügyészség vádat emelt a gyújtogató ex férj ellen aki gyógykezelés alatt egy elmegyógyintézetben így feltehetőleg nem ítélik el.

 

tűzoltásTavaly áprilisban gyulladt ki a budafoki ikerház, a tető nagy része és majdnem mindegyik szoba égett, mire kiértek a tűzoltók.  Kiderült, hogy a volt férj okozta tüzet, és az ügyészség a napokban emelt ellene vádat. A férfi kapcsolata megromlott egykori élettársával, a bíróság pedig a nőnek ítélte a házat, és ebbe a férfi nem igazán tudott belenyugodni így elhatározta, hogy inkább elpusztítja, minthogy az asszonyé legyen.

Az ügyészség szerint a pincében, a földszinten és az emeleten is gázpalackot helyezett el, majd a padlót papír- és ruhadarabokkal terítette le. Ezután benzint locsolt szét a szobában, volt, ahová benzinnel töltött üdítős palackokat is tett. A pincében pedig háromszáz darab, engedély nélkül tartott lőszert szórt szét, hogy minél nagyobb legyen a pusztítás. Végül a földszinti nappaliban gyufával tüzet gyújtott.

A tűzben több gázpalack felrobbant, az egyik lökéshullám a férfit a teraszon keresztül az udvarra repítette. Könnyebb sérüléseket szenvedett.

A bent lévő gázpalackok közül még ezután is felrobbant egy, éppen akkor, amikor az egyik tűzoltó megpróbált felmászni a tetőre a létrán. Neki szerencsére nem esett baja.

A tüzet sikerült végül eloltani, de az épület nagy része tönkrement.

A felgyújtott épületben körülbelül 85 millió forintos kár keletkezett. A férfi azóta elmegyógyintézetben van, most pedig az ügyészség további kényszergyógykezelését indítványozta a bíróságon.