hirdetés

A Dél-Pesti Centrum kórház, a Korányi és a Szent János kórház egészségügyisei sem bírják már a strapát és a Covidos betegek ellátását. Ezért elkezdődtek más intézményekből az átvezénylések.

 

Ahogy megerősödött a koronavírus-járvány második hulláma, megnőtt a kórházi kezelésre szoruló betegek száma, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. A tárca tájékoztatása szerint a három fővárosi Covid-központ, a Dél-pesti Centrum Kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Szent János Kórház, annyira leterhelődött, hogy “a megnövekedett járványügyi feladatok ellátásához szükség van további szakemberek vezénylésére az adott intézményekbe.”

Szerdán több kórházból is orvosokat, szakápolókat vezényelt a járványügyi hatóság az elsődlegesen kijelölt intézményekbe a növekvő számú súlyos betegek kezelésére. Azt nem tudni pontosan, hogy hány szakember érkezett és honnan.
Úgy tudjuk az egyik érintett intézmény a zuglói Uzsoki kórház.

Az Emmi közleményében megjegyezte, hogy “természetesen azoktól a kórházaktól is alkalmazkodást igényel, amelyek biztosítják a plusz szakembereket, de a rendszerszintű vezénylés lényege az, hogy ezek a kórházak továbbra is el tudják látni az alapfeladataikat”.

(ajtai )