hirdetés

Újabb 818 fertőzöttet regisztráltak, 20 beteg pedig meghalt a koronavírus miatt, ami negatív rekordnak számít. Úgy tűnik egyre több család fog gyászolni sajnos. A járvány kezd belendülni, amit maga Müller Cecília is elismert.

 

818 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Mindössze 5699 tesztet végeztek el, ami szeptember eleje, a második hullám elindulása óta a legalacsonyabb adat.

Az összes vizsgálat 14,3 százaléka lett pozitív, ez rekordmagas érték. A WHO ajánlása szerint akkor van kontroll alatt a járvány, ha ez a mutató nem megy 5 százalék fölé.

Elhunyt 20 beteg, így az elhunytak száma 853 főre emelkedett, 8 723-an pedig már meggyógyultak. Korábban egy nap alatt egyszer sem szedett ennyi áldozatot a vírus Magyarországon.

Az elhunytak közül a legidősebb egy 92 éves férfi volt. A legfiatalabb pedig egy 44 éves férfi, akinél a koronavirus.gov.hu-n azt írták, hogy nem volt ismert krónikus alapbetegsége.

Az aktív fertőzöttek száma 22 722 fő. Ez az érték azonban egyre kevesebb praktikus értelemmel bír, mivel az alacsony tesztszámok miatt egyre több fertőzött kerül ki a hatóságok látóköréből.

Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 50%-a, a gyógyultak 34%-a budapesti. Az elmúlt 24 órában minden megyében találtak új fertőzöttet.

627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 37-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházban ápoltak száma folyamatosan csökken szeptember 29-e óta.

(cst)