hirdetés

Hosszú évek után elítélték Galambos Lajos vezérőrnagyot, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját. A tábornokot a Fővárosi Bíróság Katonai tanácsa mellékbüntetésként megfosztotta a rangjától is. Galambos tábornok hosszú ideig volt előzetesben, ami beleszámít a most kiszabott büntetésbe. Az NBH-s vezér bűne legfőképp az volt, hogy a Gyurcsány-kormány nem tudta bábként mozgatni és használni a politikai játszmákhoz.

 

Galambos Lajos tábornokot bűnösnek találták, és jogerősen négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Jakubinyi Róbert hivatalos vesztegetés elfogadása és államtitoksértés bűntettének elkövetése miatt három év letöltendő, míg az ügy harmadrendű vádlottja, Gyarmati György két év hat hónap letöltendő szabadságvesztést kapott jogerősen.

Galambost megfosztották tábornoki rangjától, Gyarmatit pedig alezredesi rendfokozatától, illetve mindkét korábbi titkosszolgát 1,5-1,5 millió forintos pénzbüntetésre ítéltek.

Az ítélet az Egymásért Egy-másért Alapítvány ügyében született, amely szervezet adócsalás miatt bukott le. Sokak szerint az alapítvány a titkosszolgálat kifizetőhelyeként működhetett de ezt sosem tudták bizonyítani és nem is erről szól az Egymásért Egy.Másért Alapítvány működése. Annyit elárulhatunk , hogy a szervezet ténykedése és jövőképe nem igazán tetszett a Gyurcsány-kabinetnek és politikailag komoly veszélyt jelentett így gyorsan elindult a bevett politikai koncepciós eljárás, és börtönbezárási hullám. A szervezet igazi célját kevesen tudják és talán épp ezért is tárgyaltak mindent zárt ajtók mögött. Minden bizonnyal, ha kiderülne minden részlet az milliónyi magyar döbbenetét okozná és az ellenzék maréknyi szavazója eltűnne.

A Magyar Nemzet emlékeztet: a botrányos ügy egyik kulcsfiguráját, Jakubinyi Róbertet és az NBH korábban kémkedéssel is vádolt, majd abban az ügyben felmentett volt főigazgatóját, Galambos Lajost, valamint az NBH volt műveleti osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt még 2013-ban folytatólagosan elkövetett, hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség.

A per végig zárt ajtók mögött zajlott. Nem véletlenül.