hirdetés

Műszaki hiba miatt leálltak a műtétek a Honvéd Kórház egyik részlegében. A Podmaniczky utcai telephelyen a hét elején meghibásodott a klímaberendezés az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház II-es telephelyének műtőblokkjában, és mivel nem volt biztosítható a megfelelő hőmérséklet és páratartalom, az intézmény azonnali bezárást és soron kívüi karbantartást rendelt el.

A hírekben szereplő telephelyen sebészet, gasztroenterológia, belgyógyászat, szülészet, intenzív és koraszülött intenzív osztály is üzemel.

A meghibásodott klímaberendezés javítása már megkezdődött, a tervek szerint már akár hétfőn hasznlhatóvá is válik és visszatér minden a régi megszokott módba.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Podmaniczky utcai telephelyen osztályt nem kellett be zárni.

A kórház sajtóosztálya megerősítette a hírt. Mint írták, a váratlanul meghibásodott klímaberendezés javítása folyamatban van, hétfőre már üzemlépes lehet.

„A fellépő hiba következtében az elektív (tervezett) műtéteket kellett áttervezni az I-es, illetve II-es telephelyen megosztva, az akut eseteket más műtőkbe áthelyezve végezték a szakemberek. Emiatt nem kellett bezárni osztályt” – írta a kórház.