hirdetés

Putyinból bohóc lett New Yorkban egy francia művésznek köszönhetően. Oroszország nagy vezére egy mini tankon ül és full piros minden. James Colomnia alkotása ráadásul gyerekeknek szól és egy játszótéren lett kiállítva. Nos a mű elég abszurd.

 

Élénkpiros szobor jelent meg Vlagyimir Putyinról a héten a New York-i Central Park egyik játszóterének homokozójában, írja a CNN. A szobrot egy James Colomina nevű francia művész készítette, amelyen egy tank tetején ülve látható az orosz elnök.

Ennek a szobornak az a célja, hogy megjelenítse a háború abszurditását, és rávilágítson a gyerekek bátorságára, amikor mások által kiváltott erőszakos, katasztrofális helyzetekkel szembesülnek — mondta a művész, aki több fotót is posztolt, amelyeken gyerekek játszadoznak a szoborral.

Colomina egyébként nem először készít olyan szobrot, amelyet előzetes jelzés nélkül állít ki népszerű helyeken. Áprilisban egy másik, háborúellen szobra jelent meg Franciaországban, amelyen egy puskát tartó, rózsává változó gyermekkatona látható. Tavaly pedig Berlinben állított fel két szobrot jellegzetes, vörös színben, a berlini fal leomlásának 32. évfordulója alkalmából.

 

( H.Sz. )