hirdetés

Természetesen ez igaz nagy általánosságban is, de mi most itt teljesen konkrétan a tapétázásra gondolunk.

 

Az elmúlt években egyre többen döntenek ismét a tapéta mellett, ami nem is csoda, hiszen rengeteg szebbnél szebb tapétacsoda jelent meg a piacon, így ha ezt szeretnél te is a faladra, csak győzz majd választani! 

Persze ha megvan a kiválasztott darab, akkor sem dőlhetsz hátra, mert még a munka java része előtted van. Hogy pontosan mi is, és azt hogy érdemes csinálni, erre keresünk választ a mai cikkünkben!

Készítsd elő a falat!

Ahhoz, hogy a Wallmaxx Tapéta Webáruház csodás tapétakülönlegességei szépen és tartósan illeszkedjenek a falra, feltétlenül szükséges az, hogy a tapétázandó falfelületet a lehető legkörültekintőbben előkészítsd. Ez ugyanis a jó tapétázás origója, innen indul minden, és a panaszok 80%-a a nem megfelelő előkészítésre vezethető vissza.

Ha tehát már megvan a kiszemelt tapéta, akkor mindenképpen tedd meg a következő, kihagyhatatlan lépéseket!

Fontos, hogy mindenből csak kiváló minőséget válassz legyen szó akár glettanyagról, akár tapétaragasztóról, akár ecsetekről vagy hengerekről! Miután eltávolítottad az előző tapéta- vagy festékréteget, gletteléssel javítsd a falhibákat, majd amikor azzal megvagy, jöhet az alapos csiszolás. A tapétázás megkezdéséhez a falnak simának, egyenletesnek és legfőképpen pormentesnek kell lennie.

A következő, amire figyelni kell, hogy megfelelő méretet vágj a tapétatekercsből, hogy némi ráhagyással végig is érjen a falon. 

Nem lehet elég komolyan venni azt, ahogy az első csíkot felteszed, hiszen ha az ferde, akkor az összes többi is az lesz, ami nem túl szerencsés. Sőt, ha mintás tapétára esett a választásod, akkor arra is ügyelni kell, hogy az egymás mellett lévő csíkok megfelelően illeszkedjenek egymáshoz.

Ha ezeket figyelembe veszed, egészen biztosan sikeresen fogsz majd tudni tapétázni!

Ha szakembert választasz, ne az ár döntsön!

Természetesen arra is van lehetőség, hogy ne te magad csináld ezt, hiszen nem mindenkinek van annyi ideje, türelme vagy épp kézügyessége, hogy ilyen feladatokkal elbabráljon, ezért simán előfordulhat, hogy szakembert keresel erre a feladatra. A tapétázás elég idegölő feladat, amit ráadásul huzatmentes helyiségben, és 18-25 Celsius-fok közötti hőmérsékleten kell elvégezned.

Aki keres, az talál – méghozzá rengeteg nevet és telefonszámot, árajánlatot és néha egy-egy referenciamunkát is. Hogy mi alapján dönts?

Ha teljesen magadra kell hagyatkozni, akkor mindenképpen az legyen a perdöntő, hogy ki az, aki mer garanciát vállalni a munkájára. Aki ugyanis megteszi ezt, az egészen biztosan jó minőségben szolgáltat, és végül is ez lenne a lényeg!

Adj hangulatot otthonodnak!

A festett falak is kétségtelenül lehetnek szépek, de valahogy mégis hűvösebb benyomást keltenek. A tapétázott falak pedig csak még barátságosabbá és otthonosabbá teszik a légkört.

Válassz bátran a Wallmaxx Tapéta Webáruház tapétái közül, és varázsold lakásodat vagy házadat igazi otthonná!