hirdetés

Tartozása miatt más országba menekült egy luxus óceánjáró. A Crystal Symphony utasai igencsak meglepődtek, hogy Miami helyett a Bahama szigeteken kötöttek ki. A kapitány ugyanis miután megtudta, hogy a hajóját lefoglalják tetemes tartozása miatt irányt váltott.

 

Egészen elképesztő megpróbáltatásokon mentek keresztül azok az utasok, akik a Crystal Symphony luxushajóra váltottak jegyet.

A tervek szerint a hajónak ezen a héten kellett volna visszatérnie Floridába kéthetes körútjáról, csakhogy egy amerikai szövetségi bíróság elrendelte a hajó lefoglalását, miután a Peninsula Petroleum olajvállalat beperelte a járművet üzemeltető céget, a Crystal Cruisest, mert közel 4,6 millió dolláros azaz közel 1,5 milliárdos üzemanyag tartozást halmozott fel. Ez azt jelenti, hogy ha egy amerikai marsall amerikai felségvizeken a hajóra lép, akkor átveszi a parancsnokságot.

Hogy ezt elkerülje, a Crystal Symphony kapitánya az utolsó pillanatban irányt változtatott, és a floridai Miami helyett a Bahama-szigeteken található Briminiben kötött ki több száz utassal és a személyzet tagjaival.
Hogy pontosan hányan voltak a luxushajón, arról megoszlanak a vélemények.

A hajón közel 700 utas volt.

Miután az utasok kiszálltak Briminiben, felajánlották nekik, hogy komppal átviszik őket a floridai Fort Lauderdale-be.

Elio Pace, a hajó egyik zenésze szürreálisnak nevezte a történteket, amelyeket A Karib-tenger kalózai című filmhez hasonlított.

Azt mondják, lefoglalják a hajót, erre a hajó közli, hogy erről szó sem lehet, majd megfordul, és Briminibe menekül
– mondta Elio Pace.

A Crystal Cruises a múlt héten jelentette be, hogy április 29-ig felfüggeszti a működését. A társaság két hajója még mindig úton van, az egyik január 30-án köt ki Arubán, míg a másik február 4-én Argentínában – legalábbis a tervek szerint.

( Balu )