hirdetés

Bár hatalmas volt az érdeklődés a határvadászati munka iránt, de egyelőre ennek csak a töredéke, alig 700 jelentkező jutott el odáig, hogy ténylegesen a képzést megelőző felvételt tegyen. A hiány nem oldódott meg úgy tűnik ezen a rendvédelmi területen, ami érthető a fizetés nem sok, sőt az Aldiban többet lehet keresni. 

 

Mint arról korábban a kormány is beszámolt, az első ütemben 2200 határvadászt terveznek toborozni, míg a második ütemben ez a létszám 4000 főre növekedne. A rendőrség végzi a toborzást, akárcsak a teszteket, amik jelenleg is zajlanak.

A fő cél, hogy ezzel tehermentesítsék a katonákat és a rendőröket a határ azon részén, amely felől folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók. A Telex megkapta a választ az ORFK-tól, akik közölték, eddig összesen hányan adták le a jelentkezésüket.

Július 15. és augusztus 8. között összesen 10 352 fő érdeklődött telefonon, e-mailes, személyes, illetve egyéb formában a rendőrségen. Ebben az időszakban összesen 724-en adták le a jelentkezési lapjukat, és augusztus 8-ig 644 jelentkező alkalmassági szűrése zajlik folyamatosan.

A rendőrség tájékoztatás szerint elkezdődött a képzése azoknak, akik az elsők között jelentkeztek a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe. Egy négyhetes intenzív kurzuson vesznek részt a programban lévők, mind elméleti, mind gyakorlati ismeretek mellett.

 

( M.P.)