hirdetés

Marad dutyiban az a férfi, akit utoljára láttak az eltűnt villa lakóval Novozánszki Fannival. VV Fanni november 20-i eltűnése után hét nappal került előzetes letartóztatásba B. László, akit az egykori villalakó meggyilkolásával gyanúsítanak. Bár a holttest azóta sincs meg.

vv fanni exeA férfi azóta is tagadja a gyilkosságot, azonban kamerafelvételek bizonyítják, illetve ő maga is elismerte, hogy az ájult lányt levitte a lakásából egy mélygarázsba, majd elhajtott vele.

A Fővárosi Törvényszék közleményben tudatta, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyészi indítványra ismételten, ezúttal 2018. november 27-ig hosszabbította meg annak a férfinak a letartóztatását, aki a nyomozóhatóság szerint alaposan gyanúsítható egy ismert valóságshow-szereplő megölésével.

A letartóztatás meghosszabbítását azzal indokolták, hogy esetében a szökés és elrejtőzés veszélye a bíróság megállapítása szerint továbbra is fennáll.

Mint írják, a gyanúsított továbbra is megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. november 20-án ismeretlen módon magatehetetlenné tette, majd megölte a sértettet, akinek a holttestét egy bérelt személygépkocsival egy jelenleg még ismeretlen helyre szállította. A megalapozott gyanút a rendőri jelentések, a biztonsági kamerák felvételei, a helyszíni szemlék során készített jegyzőkönyvek, a tanúk vallomásai, az eltűnés bejelentéséről felvett jegyzőkönyv és annak mellékletei, valamint a házkutatásról és a lefoglalásról készült jegyzőkönyvek támasztják alá.

Döntése során a bíróság kiemelten vette figyelembe azt a tényt, miszerint a gyanúsított két nappal a bűncselekmény elkövetése után a mobiltelefonja internetes felületén rákeresett arra, hogy melyik országban nincs kiadatás Magyarországra, valamint Belize városában egy fő részére szabad szobákat nézett a 2017. november 30. és 2017. december 30-a közötti időszakra.

A fenti körülményekre, a cselekmény jelentős tárgyi súlyára, valamint a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel a bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottnál – annak rendezettnek tűnő személyi körülményeitől függetlenül – továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Indokolásában a bíróság arra is felhívta a figyelmet, hogy az esetleges sértetti holttest hiánya még további nyomozást igényel, a gyanúsított által eddig letartóztatásban töltött kilenc hónap pedig a cselekmény jellegéhez viszonyítva nem minősül aránytalanul hosszú időnek.

Az augusztus 22-i végzés ellen az ügyész, a védő és a gyanúsított is egyaránt fellebbezett.