hirdetés

Hiába az Alkotmánybíróság határozata, a lúgos doki B.Krisztián, akinek a rokona nem mellesleg komoly politikus volt a Fidesz első kormányzása idején, bizony most nem örül. Nem helyezik ugyanis hatályon kívül az eredeti ítéletét a Kúria bírái. Azaz a gyors Alkotmánybírói döntés sem segített rajta.

 

A „lúgos orvosként” elhíresült B. Krisztián börtönben marad. Az elítélt férfi, akinek a rokonai közt igen komoly politikus is van még tavaly novemberben nyújtott be alkotmányjogi panaszt. Szerinte a Kúria utolsó, 2018 júniusi döntésekor megfosztották az érdemi felülvizsgálat jogától. Az Alkotmánybíróság a vádlott panaszát februárban helybenhagyta, az ügyet visszaküldte a Kúriának a harmadfokú, jogerős ítéletet felülvizsgálatra.

Azonban a Kúria nem hatódott meg. A legfőbb bírói testület öt tanácselnökből álló felülvizsgálati tanácsa a korábbi jogerős ítéletet tartotta hatályában.

Így B. Krisztián le fogja tölteni tizenegyéves büntetését, jó magaviselet esetén pedig hét és felet.

A sértett, Renner Erika ügyvédje, Gál András a Mércének megerősítette, június 29-én kézhez is kapták a Kúria írásos döntését az ítéletről.

Kevés olyan bűnelkövető van, akinek a jogrendszer ennyire kényesen szem előtt tartotta a jogait, mindeközben az áldozatának ennek a töredékét sem biztosította. Az összes jogi fórum most már egyértelműen bizonyította a bűnösségét. Vége. Itt az ideje, hogy több, mint hét év után a jogrendszer a bűncselekmény által elszenvedett károkkal is foglalkozzon! – idézi a portál Renner és Gál a nyilatkozatát.