hirdetés

Marad a kellemes idő
2019-10-14 00:16

A kellemes őszi idő jövő héten is folytatódik. Vasárnap a köd elsősorban az Alpokalján akár délutánig tarthatja magát, másutt viszont várhatóan még a reggeli, délelőtti órákban feloszlik. Ezt követően sok napsütésre, száraz időre lehet számítani többnyire kevés fátyolfelhő mellett. Helyenként megélénkül a délies szél.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 24 fok között várható , de az Alpokalja tartósabban ködös tájain ennél alacsonyabb értékek is valószínűek. Késő estére általában 8 és 15 fok közé hűl le a levegő.

A köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlása után hétfőn változóan felhős idő várható. Csapadék nem valószínű, legfeljebb ködszitálás fordulhat elő. A déli, délkeleti szél néhol megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet viszont hétfőn is 19 és 25 fok között alakul.

 

A met.hu előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet a hét többi napján is általában 19 és 23 fok között alakul, késő estére pedig 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.