hirdetés

A miskolci kórház után kiderült egy újabb intézményben nem működik rendesen a rákos betegeknek is nélkülözhetetlen CT-gép. Miskolcon több mint egy éve a gépek töredéke üzemel csak egy mondvacsinált elszámolási vita miatt, holott másfél millió betegért felelnek.

 

Hosszú ideje nem működik a CT a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, így hiába vártak a rákos betegek a vizsgálatokra .

Egy beteg rokona számolt be az áldatlan állapotokról.  A rokonuk ugyanis a neurológián fekszik három hete és újabb CT vizsgálatot kellett volna végezni rajta, de erre nem volt lehetőség, mert nem működik a gép.

A kórház diagnosztikai központjában elismerték, hogy nincsen CT, sőt, rövid időpontot sem tudnak adni, mert itt vannak a rákos betegek, akik másfél hete várnak a vizsgálatra. Ráadásul a kórházból nem is irányították át a betegeket, mivel a hibát nem jelentették a népegészségügyi központnak, így nem is jelöltek ki másik intézményt, ahol elvégezhették volna a szükséges vizsgálatokat.

A kórház végül csak nagy csúszással jelentette le a CT meghibásodását, így most már át tudják jelenti a betegeket másik intézménybe.

Mint ismeretes Miskolcon több mint egy éve nem tudják rendesen ellátni  a rákbetegeket, mert egy kreált elszámolási vita miatt a CT berendezések üzemeltetőjét a Medcentert kitették. A gépek leálltak, mert a karbantartásuk is elmaradt. A betegek kezelése azóta döcögősen megy, holott a miskolci kórház 1,5 millió betegért felel. A kórház azóta sem akar tisztességesen elszámólni és a cég új berendezései azóta is a raktárban porosodnak..