hirdetés

Kína már a kisállatklónozásban is beelőzte a világot. Bár kutyákat már sorozatban klónoznak, cicára most került sor először Kínában. Fokhagyma utódja a klón Fokhagyma 2.0., majd 11 millió forintjába került a gazdinak.

 

Fokhagyma, a 22 éves üzletember Huang Yu macskája azért lett híres mert  halála után a Sinogene nevű kínai állatklónozó cég hat hónap alatt leszállították a kedves vevőnek Fokhagyma 2.0-t.

Más országokban, például az Egyesült államokban, Nagy-Britanniában vagy Dél-Koreában már klónoztak macskákat, de Fokhagyma világra jötte jelzi, hogy Kína a biotechnológia terén fénysebességgel fejlődik, és – a rendelkezésre álló forrásoknak, és az etikai akadékoskodástól mentes szabályozási környezetnek köszönhetően – hamarosan világelső lesz ezen a téren is.

A Sinogene illetékese szerint már több mint száz ember tárolja náluk kis kedvence DNS-mintáit, arra készülve, hogy halála esetén pótolja az állatot. Eddig több mint 40 kutyát állítottak elő, honlapjuk szerint macskák, lovak és kutyák klónozását is vállalják.