hirdetés

A Magyarok Világszövetségének román elnöke, a következő új fogalmat igyekszik bevezetni a közbeszédbe: Covid-fasizmus. Igaz, maga a szóösszetétel értelmetlen, ám számos vele egy szellemi szinten lévő követőjének igencsak tetszhet a kifejezés, amely minden normalitással szembe megy. Hiszen a Covid annak a betegségnek a megnevezése, amelybe naponta ezrek halnak bele (manapság legtöbben a román MVSZ elnök hazájában), a fasizmus (fasces) pedig, a latin vesszőnyalábra, az összetartás etruszkokig visszavezethető jelképére utal.

 

Tehát, Nicolae Stefan Patrubani azzal együtt, hogy az MVSZ, az egyesület eredeti alapszabálya ellenében vezeti a szebb napokat is megélt civil szervezetet, súlyos fogalomzavarokkal küzd, és cezaro-, és üldözési mániás tüneteket mutat. Ez utóbbi feltehető pszichés betegségei abban látszanak kiteljesedni, hogy az egyesület alelnökét kirúgta az MVSZ-ből, mert az elnökhelyettes, Bottyán Zoltán úr, ragaszkodott az eredeti alapszabályhoz, amely politikamentességet szab meg a szervezet számára, de nem ad lehetőséget arra sem, hogy egészségügyi kormányintézkedéseket bíráljon. Az üldözési mánia a sorozatos perindításokban testesül meg. A román MVSZ elnök évente számos polgári és büntetőpert indít tisztességes magyar állampolgárok ellen, akiknek mindössze az róható fel, hogy aggódnak egy szándékosan tönkretett magyar szervezet jövőjéért, sorsáért.

Ám, ez többé-kevésbé az MVSZ magánügye volna, ha a román elnök, beteges képzelgéseit nem akarná minden áron a társadalomra erőltetni. De akarja, mert erre a magyar törvények lehetőséget adnak. Illetve a magyar hatóságok a magyar törvényeket nem tartják be bizonyos személyeket illetően. Ilyen védett személy lehet a román Nicolae Patrubani is, aki október 23-án, a Kossuth térre hívja követőit, „Harc a COVID-fasizmus ellen!” című tüntetésére, ahol meglehetősen érdekes „politikai” szereplők vállalnak vele közösséget és tartják beszédeiket egy időben a Békemenettel, amely időpont sem lehet véletlen.

A meghívó első mondatának szövege is orvosi esetnek minősíthető: „Az üdvtörténeti jelentőségű 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 65. évfordulójára, a nemzeti egység és a COVID-fasizmus elleni közös harc jegyében nagygyűlést hirdet a Magyarok Világszövetsége…”

A szónokokról – Patrubány Miklós, Toroczkai László, Dr. Drábik János, Dr. Gődény György, Dr. Pócs Alfréd, Rácz Szabó László, Stekler Ottó, Dr. Tamasi József, Gurabi Ágnes, Dr. Bene Gábor, Bertalan Attila, Bódis Csaba, Fáber Károly – egyenként is sokat lehetne írni, de fölösleges. A lényeget ismerjük!

Maga a rendezvény, annak elnevezése és a szereplők személye mindent elmond a román vezetés alatt leépült világszövetségről, annak szellemi irányáról és irányítóiról.

Mindössze annyit érdemes megjegyezni, hogy a román állampolgárságú MVSZ elnök ellen ma, Magyarországon nem lehet pert indítani, ellenben ő sokakat meghurcoltat… ezért pertársaságot alapítva, néhányan a román igazságszolgáltatás elé kívánják rendelni a kolozsvári Nicolae Patrubanit… Hiszen, ha többek között ugyanezt tenné Romániában, aligha lenne már szabadlábon. Ha csak nem Bukarestnek, Bukarest parancsainak eleget téve dolgozik. Ám, ez majd kiderül, a romániai jogi eljárásban.

Az azonban, hogy a járványkezelés, az oltás, a kormány, Orbán Viktor és az Alaptörvény ellen nyilvánosan lázít, de a magyar hatóságok tudomást sem vesznek róla, arra enged következtetni, hogy a politika legsötétebb zugaiban bujkálókkal dolgozik együtt. Még ezzel sem lenne baj, hiszen sokan teszik ma ugyanezt… Egyetlen probléma, hogy egy nemes szándékkal, a nemzet összefogására alapított, politikán kívül és felül álló szerezet nevében, annak elnökeként ront a magyar nemzetre, s válik potenciális gyilkossá is egyben. Hiszen, aki Patrubanit követi, az könnyen válhat a Covid áldozatává. Ez pedig megengedhetetlen. Illetve, a tények ismeretében, csak Magyarországon megengedhető… sajnos.

A Békemenettel egy időben tartandó tüntetés mindent elárul, hiszen a Békemenet nem Orbán Viktor és a Fidesz mellett szerveződött, hanem a magyar nemzet szuverenitása, gyermekeink védelme érdekében, valamint Brüsszel diktatúrája ellen, mint összenemzeti fellépés. Aki ez ellen és ezzel egy időben kormányellenes megmozdulást tart, és „öngyilkosságra szólít fel”, az nemzetellenes, potenciális bűnöző. Hazaárulásról a román polgár esetében most nem beszélhetünk… A magyar hatóságoktól, a bíróságtól azonban sokkal többet vártunk volna – Patrubanit illetően – ez esetben is… Mert Patrubani nemzetbiztonsági kockázattá vált, akire jó volna odafigyelni.

( Stoffán György )