hirdetés

Libanonban is legális lesz a marihuana termesztése. Az ország a világ harmadik legnagyobb fűtermelője, a gazdák viszont nem örülnek a változásnak.

 

FILE - In this August 14, 2015, file photo, Hezbollah fighters hold their group and Lebanese flags, as they perform during a rally marking the ninth anniversary of the 2006 Israel-Hezbollah war, at the southern Lebanese village of Wadi al-Hujair, Lebanon. A Saudi-led bloc of six Gulf Arab nations formally branded Hezbollah a terrorist organization on Wednesday, ramping up the pressure on the Lebanese militant group fighting on the side of President Bashar Assad in Syria. (AP Photo/Mohammed Zaatari, File)Libanon legalizálja a marihuána termesztését – jelentette be a kormányzat. Az ország a világ harmadik legnagyobb termelőjének számít, már korábban is többször felmerült, hogy gyógyászati célokra engedélyezzék a vadkender termesztését és exportját.

A kormányzat szerint a gazdaságnak jót tehet a legalizálás, a hírnek azonban éppen azok nem örülnek, akiket a leginkább érint. A gazdák szerint ha engedélyezik a termesztést, akkor a marihuána elveszíti értékét, és ezzel a termelők járnak rosszul. Azt mondják: már húsz évvel ezelőtt kérték a kormányt, hogy legalizálja a növény termesztését, akkor azonban még az ország vezetése a változtatás ellen foglalt állást.

A kormányzat szerint ugyanakkor azt állítja, a legalizálással a termesztőknek segít, akik a dílerek miatt sokszor nem jutnak hozzá a nekik járó haszonhoz.