hirdetés

13 éves rejtélyes eltűnési ügy oldódott meg Diósjenőn. Holttestet találtak ugyanis egy családi ház kertjében. Elképzelhető, hogy a két eltűnt lány H.Alexandra és H.Krisztina esete oldódott meg. A rendőrök egy férfit már meg i gyanúsítottak és őrizetbe is vettek.

 

Glöckl Ferenc, a település alpolgármestere arról számolt be közösségi oldalán szombat délelőtt, hogy a családi ház kertjében munkagéppel ástak, amikor a maradványokra bukkantak.

Információim szerint az egyik lány holttestét megtalálták. Ez egészen döbbenetes és lehangoló, azóta is a hír hatása alatt vagyok. A hivatalos rendőrségi közleményig semmi biztosat nem tudok mondani, ugyanis a napokban folytatják a keresést. Ez további lezárásokkal jár majd a Börzsönyi úton – írta az alpolgármester.

Glöckl Ferenc a bejegyzést nem sokkal később eltávolította, és közölte, hogy „az esetről bármilyen információt a rendőrség fog adni a nyomozás lezárása után”.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy embert őrizetbe vettek a holttest megtalálása után. Az érintett személynek a letartóztatását is indítványozták az ügyészségen, de a részletekről egyelőre nem mondanak többet a nyomozás miatt.

Az egyik, eltűnt személyekkel foglalkozó Facebook-csoportban azt írták, hogy a két nő a 28 éves Horváth Alexandra és a 24 éves Horváth Krisztina Ildikó 2009. január 1-jén tűnt el Diósjenőn.

 

( Németh Attila)