hirdetés

Már a LEGO-t is tökéletesen hamisítják. Mintegy 8 millió forint értékben foglaltak le hamis LEGO játékot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vámkezelés közben – közölte a vámhivatal hétfő délelőtt Facebook-oldalán. A kamu játékokat megsemmisítik, mert az egészségre is ártalmas lehet.

Állítólag a tulajdonos import vámkezelést kezdeményezett a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága egyik vámudvarában.  Az ellenőrzéskor azonban kiderült, hogy a konténerben található 97 doboz (távol-keleti származású) építőjáték feltehetően szellemi tulajdonjogot sért. A dobozok három különböző típusú, sok apró műanyag kockából összerakható sportkocsi darabjait rejtették.

A pénzügyőrök értesítették a szellemi tulajdon jogosultjának képviselőjét. Beigazolódott, hogy a védjegyjogosult engedélye nélkül akarták forgalomba hozni az ábrás védjegyoltalom alatt álló termékekre hasonlító játékokat, amelyek alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére – tették hozzá.

A NAV Munkatársaink a mintegy 8 millió forint értékű hamis játékot lefoglalták és intézkedtek megsemmisítésükről. Az ismeretlen eredetű hamisítványok az egészséget is veszélyeztethetik, ezért megvásárlásuk, használatuk kockázatos – olvasható a közleményben.

Feltehetőleg a termékek vámolását kérő sem tudta, hogy kamu játékokat vett, hisz akkor csak nem megy a NAV-ba, hogy lebukjon.