hirdetés

Lebukott a nagyatádi templom szarkája. A vádlott ugyan kapott kölcsön pénzt a plébánostól de ez nem volt neki elegendő így próbálkozott engedély nélkül értékek után kutakodott, de pechére le is bukott és járhat a bíróságra.

 

A Nagyatádi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki mise alatt besurrant a nagyatádi plébániára és készpénzt lopott.

A vád szerint a hajléktalan férfi 2020 novemberében, az esti mise után, a templomban megkereste a plébánost és 2.000 forintot kért kölcsön arra hivatkozva, hogy nincs pénze buszjegyre, nem tud haza utazni. A sértett megsajnálta a vádlottat és átadta a kért összeget azzal, ha lesz pénze, küldje el a plébániára.

A férfi a következő napokban is megjelent a templomban, részt vett a misén, azonban az egyik szertartás alatt felállt, de nem hagyta el a templomot, hanem az azzal egybeépített papi lakrész felé vette az irányt. A férfi az atya szobáiban kutatni kezdett, ahol csak némi készpénzt tudott magához venni, mert az egyik hívő követte és távozásra szólította fel.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

(cs)