hirdetés

Súlyos adósság Egerben. Félmilliárdnyi tartozás esett ki pár nap alatt Dobó kapitány városában, mi lesz itt még. Az új, ellenzéki polgármester, a volt Jobbikos honatya Mirkóczki Ádám szerint „ezek a pénzek egyszerűen nincsenek meg”.

Az október 13-i választást követő első hónap után sajtótájékoztatót hívott össze Eger új, jobbikos polgármestere, Mirkóczki Ádám. (Mirkóczki 800 szavazattal győzte le Habis László fideszes polgármestert.)

Az új városvezető az egriugyek.hu tudósítása szerint a korábbi fideszes vezetés hátrahagyott ügyeiről beszélt tájékoztatóján, illetve, ahogy a lap fogalmaz:
Mirkóczki kiborította a fiókot.

Ennek során összesen mintegy 500 millió forintos kifizetetlen követelésre bukkantak. “Ezek a pénzek egyszerűen nincsenek meg, nincs piros ulti senki kezében” – kezdte a polgármester. Az egri kerékpárút építése után még mindig tartozik az önkormányzat két vállalkozásnak, összesen közel 100 millió forint értékben. Az egyik követelés már bíróság előtt is van. A városnak a Volán felé fennálló tartozása is van, az csaknem 215 millió forint értékű. Az Eger gyógyfürdőjét, strandját működtető cég, az Eger Termál Kft. évek óta nem fizet a Heves Megyei Vízműveknek a vízfogyasztás után. Mirkóczki szerint “ha pedig a Termál Kft. nem tud fizetni, mivel városi cég, akkor ezt Eger városának kell helyette kifizetnie”.

Mirkóczki szerint még szerződése sem volt a vízműnek és a kft.-nek, és ennek a meg nem fizetett értéknek valahol meg kellett volna jelennie az elszámolásban, ám annak hűlt helye.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a kormány által beindított Modern Városok Program keretébe az Egerbe és környékére beígért fejlesztések befejezéséhez a városnak 7 milliárd forint hiányzik. “Vagy ad nekünk a kormány még pár milliárdot, lehetőleg hetet, vagy pedig valamit el kell engedni a projektek közül” – mondta Mirkóczki Ádám.

A polgármester állította, hogy a helyi fideszes politikusok “mindent megtesznek azért, hogy a polgármesteri hivatal bedőljön”.
Egyenként felkeresik az önkormányzati dolgozókat, és arra presszionálják őket, hogy egyszerre álljanak fel. Az újpesti példát akarják megvalósítani – mondta Mirkóczki.