hirdetés

Hullazsákokba fekve tiltakoztak a Parlament előtt a civil szervezetek, akik szerint a magyar állam azon lépése, hogy a szociális problémák megoldásában nem kíván részt venni , több mint bűn. Ráadásul ezen komoly lépésről az érintett szervezetekkel a kormány még csak egy szót sem váltott.

 

A kormánypárti többség közben persze megszavazta az új törvényt, ami alapján ezentúl az állam csak végső esetben vállalna felelősséget a szociális problémákért.

Mintegy 38 szociális szolgáltató, érdekképviseleti és civil szervezet munkatársai szervezték a flashmobot, amelyben hullazsákokba bújva feküdtek le a Parlament előtt.

A keddi tüntetés szervezői szórólapokon azt írták, hogy azért tiltakoznak, mert miközben a magyar társadalom még ki sem heverte a járvány okozta válságot, már itt a következő válság, és ekkor a magyar állam csökkenteni akarja a felelősségét a társadalmi és szociális problémák megelőzésében és kezelésében. Kifogásolják azt is, hogy semmiféle társadalmi egyeztetés, konzultáció nem volt erről a kérdésről, és a kormány egy salátatörvénybe rejtve vitte volna át a parlamenten, és azt is, hogy kommunista örökségnek bélyegezték a szociális támogatást.