hirdetés

Ismét lelőtt egy kutyát egy vadász. Legalábbis erre gyanakodnak a pár hónapos vizsla gazdái. A kiskutyát sokáig keresték, mert azt hitték elkóborolt és nagy megdöbbenést okozott amikor Szamosangyaloson nem messze  gazdáinak a házától megtalálták a tetemét. 

lelőtt vizslaA vizsla gazdái január 2-án egy posztban tudatták: lakásuktól nem messze megtalálták a kutya tetemét. A poszt szerint egy vadász oltotta ki a kutyus életét: Egy helyi vadásztársaság elvetemedett tagja elküldte az (örök ) vadászmezőkre ! 5 hónap és 4 nap jutott neki ! Lakott területen, a kerítésünktől kb 200 méterre lelőtte. 01.01.-én.

A Szabolcs-Szatmár megyei Rendőr-főkapitányság elismerte , hogy a kutya gyilkosság ügyében a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrse feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indított.

A lelőtt kutyus gazdái azt feltételezik, vadász lőtte le a vizslakölyköt.

Fazekas Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászkamara titkára a Szabolcsihír érdeklődésére elmondta: ő is értesült az esetről, de addig nem szeretne nyilatkozni róla, amíg nem tájékozódott az ügyben.

Annyit hozzátett: lakott területen általánosságban a fegyverhasználat nem engedélyezett.