hirdetés

Volnert is nkizárták. A Jobbik péntek estébe nyúló frakcióülésén kizárták a képviselőcsoportból a pártot élesen támadó Volner Jánost. További két képviselő is távozik vele együtt. A Jobbik kezd széthullani.

 

volnerA Jobbik pénteki frakcióülésén kizárták a párt parlamenti képviselőcsoportjából Volner Jánost, a párt alelnökét. A kizárást 17 igen, 4 nem, és 3 érvénytelen vokssal szavazták meg. Volner János maga jelentette ezt be az ülés után.

 

Azt mondja, parlamenti mandátumát megtartja. Arról nincs még döntés, hogy a pártvezetést élesen bíráló Volner ellen fegyelmi eljárást kezdeményez-e a párt.

A döntést követően két másik jobbikos képviselő, Fülöp Erik és Apáti István is úgy döntött, hogy kilép a frakcióból. Az a híresztelés azonban nem igazolódott be, hogy Steinmetz Ádám is kilép a frakcióból.

Jakab Péter szóvivő azt mondta, hogy az elnökség úgy döntött, hogy etikai eljárás indul a képviselő ellen. Volnert felszólították, hogy adja vissza szombat délig a mandátumát, akárcsak Fülöp és Apáti. Jakab azt mondta, nem igaz, hogy a balliberális pártokkal keresnék az együttműködést, hiszen a DK-val és az MSZP-vel is kizárják ezt, és országosan az LMP-vel sem keresik.

Pont az LMP miatt támadt Volner az elnökségnek, aki szerint fuzióra készül szeretet pártja Ungár Péterékkel.

Volnert azután zárta ki a Jobbik frakciója, hogy az alelnök kemény hangú levélben szállt szembe a Jobbik-LMP együttműködéssel, illetve a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek írt levélben a Jobbik elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte. Szerinte ugyanis Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nagyon eltökéltek az Jobbik-LMP szövetség a létrehozásában, de erre senki sem adott felhatalmazást.

Volner szerint a Jobbiknak a nemzeti oldalon van a helye, nem közelíthet a saját magát liberális-balközép pártként meghatározó LMP felé, amelyet amúgy „oszlófélben lévő hullának” tart. Szerinte ha a két párt összefog, biztos a Fidesz újabb kétharmada.

Nemzeti érzésű politikusnak tartom magam, (…) nem kurvának álltam! Én nem tudok változtatni az elveimen, és a nemzet ügyeiben nem tudok megalkudni – írta a levélben. Volner azt sem titkolta szeretne elnök lenni, a rendkívüli tisztújító kongresszuson vette volna át a pártot. Azt előre közölte, ha kizárják, megtartja mandátumát.