hirdetés

Elkapták azt a fiatal férfit, aki kegytárgyakat lopott el egy budakalászi templomból. A 28 éves munkanélküli férfi kiflit vett és májkrémet a zsákmányból. Azt picit fura, hogy a kár 1 millió forint de a lopott cuccokért 1500 forintot adott csak az orgazda, aki ellen nem tudni indult-e eljárás. Pedig kellene.

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy vagyonvédelmi cég értesítette a sekrestyést szombaton késő este, hogy a templom riasztója több jelzést adott.

A helyszínen kiderült, valaki betörte az egyik ablakot, és a sekrestyéből három réz kelyhet, egy aranyozott csengőt és két réz gyertyatartót elvitt. A kárt egymillió forintra becsülték. A rendőrség megkereste annak az autónak a tulajdonosát, amelyet az elkövetés idején a közelben láttak. Ekkor meglátták az autós egyik rokonát, akinek a kezén és a lábán friss vágási sérülések voltak, ezután mindkét embert előállították, majd kihallgatták.

H. József beismerő vallomást tett, azt mondta, hogy a templom mellett gyalogolva eszébe jutott, hátha bent talál misepénzt, ezért kővel betörte a sekrestye ablakát, bemászott, összeszedte, amit tudott, majd másnap reggel 1500 forintért eladta egy ismerősének; a pénzből pedig kiflit és kenőmájast vett.

A rendőrök megtalálták a lopott kegytárgyakat a férfi ismerősénél, akit szintén előállítottak. Ő azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy a tárgyak bűncselekményből származnak. A kegytárgyakat a rendőrség visszaadta tulajdonosuknak, az ügyben a szentendrei rendőrkapitányság lopás bűntette miatt indított eljárást.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, kezdeményezték a letartóztatását, valamint vizsgálják, hogy a férfi további vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e.