hirdetés

Magyarországra akarják toloncolni a hatóságok egy kanadai magyar házaspár nevelt lányát Kanadából, írja Globalnews.ca alapján. Rádi László és felesége tíz éve a törvényes gyámja a 16 éves Toris Kittinek, aki Magyarországon született, de 2016 óta a kanadai Okotoks városában él gyámszüleivel.

A család két levelet kapott a bevándorlási hatóságtól, amikben azt a tájékoztatást kapták, hogy elutasították a lány ideiglenes tartózkodási és tanulói vízum iránti kérelmét.

Rádi László a lapnak elmondta, nem tudják, mit kellene tenniük, hiszen szerinte nem indokolja semmi ezt a döntést. Felesége hozzátette, hogy a kanadai és a magyar hatóságok szerint is ő a fiatal lány gyámja, mégis Magyarországra kellene küldenie, ahol nincs senkije, hiszen az édesanyjával nem tartják a kapcsolatot.

John Barlow parlamenti képviselő értetlenül áll az ügy előtt, felvette a kapcsolatot a bevándorlási miniszterrel és segítséget ígért az ügyben.

Mint ismeretes a magyarok azután lettek nem kívánatosak Kanadában, hogy sokan politikai menedék reményében utaztak ki de kiderült szervezett csoportokat utaztattak így bűbnadák Kanadába és éltek vissza a kanadai állam nyújtotta segélyekkel. Azóta van némi furcsaság a kanadai bevándorlási hivatal ügyintézésében.