hirdetés

A borsodi góc miatt egyre több Heves megyei idősek otthonában döntenek elővigyázatosságból a látogatási tilalom visszaállításáról. Kásler Miklós miniszter szerint pedig hamarosan jön a vírus második hulláma, amelyet az EMMI PR videójában mondott el.

 

Az EMMI minisztere egy PR videóban elismerte, hogy a járvány második hullámának küszöbén vagyunk már, amit a szakemberek szeptemberre vártak.

“Elérkezett Magyarország a koronavírus-járvány második hullámának határára, vagy az első hullám második fázisa erősödött fel, tehát ez a helyzet az én megítélésem szerint nagyon hasonlít a március eleji helyzethez.”-mondta Kásler Miklós miniszter az EMMI PR videójában.

Kásler figyelmeztetett: továbbra is fontos a maszk viselése és a járványügyi szabályok betartása.

Azt is megosztotta követőivel az EMMI vezetője, hogy nem szokott külföldön nyaralni, most is belföldön fog pihenni.

A járványügyi megelőző szabályok fokozott betartása érdekében, és a Mezőkövesden talált koronavírus-fertőzöttek – akik közül egy Heves megyei – miatt megelőző jelleggel látogatási és kijárási tilalmat rendelt el csütörtöktől a nosz¬vaji Kincses Sziget Szépkorúak Otthonában az intézmény vezetője – írta a heol.hu.

Kocsisné Csór Katalin a lapnak elmondta, ezt tartották a megfelelő döntésnek, hiszen korábban kezdett a látogatói fegyelem is lazulni, ráadásul a térségben megnövekedett az igazolt koronavírusos betegek száma.

Az intézményvezető szerint a visszavonásig érvényes rendelkezést tudomásul vették a bennlakó idősek és a hozzátartozóik is.
Hozzátette, a fenntartó támogatását élvezik, folyamatosan kapcsolatban vannak a háziorvossal és az NNK-val is, fertőtlenítőszerekből sincs hiány, a higiéniára fokozottan ügyelnek, az új lakóik pedig tesztelés után költözhettek be az otthonba.

Szintén látogatási tilalmat rendelt el az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője, Fehérné dr. Mészáros Helga. A lapnak elmondta, hogy a személyes találkozáson kívül minden egyéb kapcsolattartási formát biztosítanak, és csomagokat is fogadnak, a korábban meghozott szabályok szerint.

Pétervásárán az önkormányzat által fenntartott idősotthonban még nem látják szükségét ennyire drasztikus megelőző intézkedéseknek, de minden egyéb járványvédelmi megelőző intézkedés érvényben van.

A belépés előtt kötelező a kézfertőtlenítő használata és a lázmérés. Itt több mint harminc helyi és környékbeli idős emberről gondoskodnak, s mindent megtesznek a biztonságuk érdekében. endszeresen fertőtlenítenek minden helyiséget, s ügyelnek a szigorú higiénés feltételek betartására.

Amint veszélyt észlelnek, meghozzák a szükséges intézkedéseket. Erről azonban egyelőre nem született döntés – mondta a lapnak Eged István, a kisváros polgármestere.