hirdetés

Két elővárosi szerelvény ütközött Bécsben, a Meidling vasútállomáson szombaton, előzetes értesülések szerint az utasok könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte Roman Hahslinger, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője.

Passagiere warten am Montag, 30. Nov. 2009 am Bahnhof Wien Meidling auf die Ankunft eines Zuges. Der Bahnhof Meidling, der heute eroeffnet wird, wird in Zukunft teilweise die Funktionen des Suedbahnhofes uebernehmen. (AP Photo/Hans Punz) --- Passengers wait for the arrival of their train at the Meidling railway station in Vienna, on Monday, Nov. 30, 2009. (AP Photo/Hans Punz)Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő szerint a hét sérült közül a legsúlyosabb eset egy kéztörés. A szerelvényekről 30 embert mentettek ki a hatóságok, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a vasútbiztonsági hivatal munkatársai megkezdték már vizsgálják, mi lehetett a baleset oka.

Az ÖBB honlapján tájékoztatta utasait, hogy a baleset miatt egyes vonalakon 60 perces késés várható. Több vonat nem áll meg a meidlingi vasútállomáson, amely közel van a bécsi főpályaudvarhoz és az elővárosi vonatok mellett számos nemzetközi szerelvény is áthalad rajta.

A vonatbaleset a bécsi közúti forgalomban is fennakadásokhoz vezetett, a vasútállomás melletti forgalmas utat ugyanis lezárták.