hirdetés

A lakásban tartott kutyák számára egy aranyszabály van: esőben, hóban, sárban is muszáj megsétáltatni őket! Azonban nem árt odafigyelni a szélsőséges időjárásra, és felkészíteni kedvencünket megfelelő, kutyaruhával való védelemre!

 

A kutyák is megfázhatnak

A kutyákra jellemző, hogy nincs két teljesen egyforma tűréshatárú, egészségi állapotú és személyiségű. Azonban a kistestű kutyák és bizonyos fajták esetében észben kell tartanunk, hogy ők bizony a fázósabb kategóriába tartoznak, ezért extra védelmet igényelnek.

A Yorki vagy Bichon fajtájú kutyusok pocakja közel van a földhöz, ezért könnyebben képesek megfázni. Nem csak ők, de a rövid szőrű, náluk nagyobb fajták is vacoghatnak, például a vizslák vagy angol agarak.

Télen a kutyák gyakrabban hajlamosak torokgyulladásra, felfázásra, tüdőgyulladásra és egyéb kellemetlen betegségekre. Fontos, hogy időben érzékeljük a hangulat és egészségi állapot megváltozását, és vigyük állatorvoshoz kedvencünket.

Minden esetben úgy döntsünk, hogy közben kutyánk igényeihez alkalmazkodjunk. Néhány kutya hidegben kevesebb mozgást igényel, nem szívesen mozdul ki. Ilyenkor ne erőltessük, csupán hagyjuk, hogy szükségleteit kielégítse, kicsit szimatoljon, majd ha jelzett, vigyük vissza a meleg lakásba.

Akárcsak mi, emberek is több réteget viselünk a hidegben, a kutyák számára is ez lehet a megoldás a megfázás elkerülésére. A Petissimo minőségi kutyaruháival megóvhatod kedvenced a fagyok okozta megfázástól!

Válassz olyan kutyaruhát, amely vízálló, meleg anyagból készült, és kényelmesen viselhető.

El a mancsokkal!

Télen a hideg mellett a hóval, jéggel és gyakran az útszóró sóval is meg kell küzdeniük az ebeknek. A sóval nagyon kell vigyázni, hiszen maró hatással bír a kutyák mancsára, ezért ajánlott zsebkendő vagy nedves törlőkendő segítségével letörölni azokat.

A séta után szigorúan langyos (nem forró!) vízzel újra lemoshatjuk a mancsokat, majd töröljük őket szárazra.

Léteznek különböző mancsápoló készítmények, krémek, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gazdik körében. Fontos azonban tudni, hogy ezek a szerek felpuhíthatják a mancson lévő bőrt, amely még sebezhetőbbé válhat a téli elemek ellen.

Mielőtt kipróbálnánk a mancsápoló készítményeket kutyánk tappancsán, konzultáljunk állatorvossal a szert és az alkalmazást illetően.

A leghatékonyabb módszer a tappancsok védelmének érdekében a kutyacipő viselése. Ezek a cipők nem csak mókásan néznek ki, de rendkívül praktikusak a sérülések elkerülése végett. Eleinte furcsának érezhetik a kutyák az idegen surranókat, de jellemzően hamar megszokják, és el is feledkeznek róluk.

A Petissimo kényelmes és meleg kutyaruhái és kutyacipői segítségével kutyád könnyedén átvészelheti a leghidegebb téli sétákat is! Tekintsd meg a széles választékot, és válassz kedvenceden jól mutató és praktikus kutyaruhát!