hirdetés

Többen is rosszul lettek a Keleti pályaudvarról Bécsen át Münchenbe tartó Railjeten – írja a nyugat.hu. A lapnak egy sárvári olvasó számolt be kálváriájáról. A vonat állítólag megállt, mert egy leszakadt felsővezeték miatt állt előttük a pályán egy tehervonat. Pár hete is volt hasonló eset egy másik járaton.

 

Az olvasó beszámolója szerint a vonaton nem volt áram, nem működött a klíma, az ablakokat nem lehetett kinyitni, meleg volt és nem volt levegő.

Többen is rosszul lettek, és állítólag hiába kérték a kalauzt, hogy nyissák ki a kocsi ajtajait.

Végül egy szolgálaton kívüli rendőr lépett közbe, elővette az igazolványát, és felszólította a kalauzt, hogy nyissák ki az ajtókat.

A beszámoló szerint az utasok a vécéket sem használhatták. Csak annyi vizük és élelmük volt, amennyit magukkal vittek, többen is kisegítették azokat, akiknek nem volt vizük.

Két órával később megérkezett az új mozdony, de közben kiderült, hogy a railjet mögött egy másik tehervonat is áll a vasúti pályán. Így a nemzetközi railjet két tehervonat közé szorult. A dízelmozdony a tehervonatot és a személyvonatot egyszerre kezdte el visszafelé húzni, nagyon lassan, Budaörsig.

Ott átállították a másik sínpárra a vonatot, és végre elindultak Győr felé. Bicskén azonban közölték az utasokkal, hogy át kell szállniuk az IC-re, amit a GYSEV küldött értük, a nyugat.hu olvasója szerint mintegy 400 ember szállt át az IC-re. Jóval este kilenc óra után érkeztek Győrbe, ahol azért érték el az eredetileg 21:33-kor induló szombathelyi vonatot, mert az egész vonalon, és a csatlakozó járatokon hatalmas késéssel közlekedtek a vonatok.

Július elején egy szintén a Keletiből indult vonaton tört ki kisebb pánik a forróság miatt.

 

( H.Szabolcs)