hirdetés

Kábítószer hatása alatt vezetett a Csomádnál vasárnap délután halálos baleset okozó őrbottyáni férfi, emiatt őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását. A vétlen sofőrnek Tamási Ibolyának esélye sem volt arra, hogy túlélje a balesetet, a veterán judo világbajnok a helyszínen meghalt.

 

A drogos ámokfutó fiatalember előzésbe kezdett egy veszélyes útszakaszon, a manővert azonban nem tudta befejezni és összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval. A balesetben egy 58 éves mogyoródi nő meghalt, az utasa, egy 61 éves budapesti férfi súlyos, az előzést végző sofőr pedig könnyű sérülést szenvedett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint THC – a marihuána hatóanyagaként ismert szer – nyomát mutatták ki a 20 éves férfi szervezetében.

A sofőr őrbottyáni lakásán egy mosókapszulás dobozban 11 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint két őrlőt és egy digitális mérleget is lefoglaltak.

A Magyar Judo Szövetség a közösségi oldalán erősítette meg, hogy Tamási Ibolya judo világbajnok halt meg a balesetben.

Utasát, Illés Sándor judoedzőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de a szövetség információi szerint ő a körülményekhez képest már jól van.

Tamási Ibolya 1984-ben szerezte meg első felnőtt egyéni magyar bajnoki címét, 1987-ben hetedik helyezést ért el az esseni világbajnokságon, abban az évben őt választották először a magyar judosport női Év sportolójának. Pályafutása során tizenegy alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet. 2010-ben részt vett a budapesti IJF Masters-világbajnokságon, amelyen aranyérmet szerzett.

(cst)