hirdetés

Jól van a brit miniszterelnök, bár az intenzívre szállították elővigyázatosságból.  Mint ismeretes vasárnap este szállították kórházba a brit miniszterelnököt, akinek napközben rosszabbodott az állapota.

A brit miniszterelnök hivatalának közlése szerint Boris Johnson intenzív osztályra került. A tájékoztatás szerint a délután folyamán romlott a miniszterelnök állapota, ezért az orvosi csapat javaslatára az intenzív osztályra helyezték át Boris Johnsont. Pedig hétfőn napközben még azt közölték, hogy Johnson jól érzi magát és továbbra is dolgozik.

A Downing Street szóvivője szerint Johnsont abból a meggondolásból vitték át a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályára, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, az a közelében legyen.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a konzervatív párti miniszterelnök eszméleténél van, és személyesen kérte meg Dominic Raab külügyminisztert, hogy gyógykezelésének idejére vegye át a miniszterelnöki feladatok ellátását. Johnson jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre.

A külügyminiszter elmondta: a kormány folytatja munkáját, a miniszterelnök biztos kezekben van, ragyogó orvosi stáb kezeli, és a kormányzati munka továbbra is a koronavírus okozta járvány leküzdésére összpontosul. Hozzátette: a kormány “hihetetlenül erős csapatszellemmel áthatva” sorakozik fel a miniszterelnök mögött és mindent megtesz Boris Johnson utasításainak végrehajtására.

Mint arról mi is beszámoltunk, a brit miniszterelnököt vasárnap este szállították kórházba 10 nappal azután, hogy koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták.