hirdetés

Ritka és kockázatos operáció során sikeresen megműtöttek egy négy lábbal és két gerincoszloppal született babát Chicagóban.

dominiqueAz Elefántcsontparton született, tíz hónapos Dominique testéről leoperálták a magzati fejlődése során a testéhez nőtt elhalt ikertestvére végtagjait és szerveit. Az amerikai Advocate Health Care egészségügyi szolgáltató közlése szerint a március 8-án lezajlott, hat órán át tartott műtétet öt sebészvégezte, a Chicago melletti Park Ridge gyermekkórházában. A beavatkozás sikeres volt, Dominique-nak kiválóak a kilátásai. A kislányt a műtét miatt szállították Afrikából az Egyesült Államokba. Egy közhasznú szervezet vette fel a kapcsolatot John Ruge amerikai gyermek neurológussal.

A szakember szerint az elhalt ikertestvér maradványai Dominique nyakánál és hátánál nőttek ki, az ikrek a gerincüknél nőttek össze, emiatt az operáció nagyon összetett volt. A leválasztás nélkül Dominique szívének és tüdejének két ember számára kellett volna dolgoznia, ami jelentősen csökkentette volna életkilátásait. A parazita ikerlét nagyon ritka születési rendellenesség.