hirdetés

Tényleg egyre több az ingerült, ideges sofőr az utakon. Sőt az önkéntes jogos vagy jogtalan büntetéseket is egyre többen használják, ami balesetveszélyes jobb esetben. Most óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett egy kisteherautós Szentendrén, az ütközést már nem lehetett elkerülni. A szentendrei rendőrök nagyon helyesen a a satufékező sofőr jogosítványát azonnal elvették, aki még azt is tagadta, hogy fékezett.

 

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy minden kicsi és az óvónők is használták a biztonsági övet, így senki sem sérült meg a buszon ülők közül, s szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

A rendőrség tájékoztatása szerint Budapest felé a 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Szentendre, Dobogókői útról egy kisteherautó. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, ezért nem tudott időben megállni, és a kisteherautónak ütközött. Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 20 kislány és 20 kisfiú utazott öt óvónő kíséretében – a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A három és hat év közötti gyerekeknek és kísérőiknek nem esett baja, mert mindnyájan használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

Értesüléseink szerint a kicsik aznapra tervezett kirándulása elmaradt, és az óvónők játszótérre vitték a gyerekeket a baleset után.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. Bátor egy ember még azt sem vállalja, amit elkövetett így érthető is, hogy miért akart büntetni, miért satufékezett mint önkéntes igazságosztó. Mert azt hitte ez titokban marad.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, azaz a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.

( Csákány Tibor )