hirdetés

Az ohiói rendőrök autóját a James Bond-filmekből ismerős nyomkövető lövedékkel látták el, ami hétfőn bebizonyította, tökéletesen működik.

M-star-chase-photo-1Nemcsak az amerikai rendőrök életét nehezítik meg a bűnözők, akik autóval próbálnak elmenekülni az egyenruhások elől. Az autós üldözés mindig veszélyes, hiszen a legkisebb hiba esetén is ártatlanok sérülhetnek/halhatnak meg, arról nem is beszélve, hogy a gyanúsított kocsiját gyakran csak úgy lehet megállítani, ha egy(-két) rendőrautót is összetörnek. Éppen ezért lenne fontos, hogy a bűnözőket autós üldözés nélkül is el tudják kapni – és ebben segítheti az amerikai rendőrök munkáját egy hasznos kütyü.

A WTOL beszámolója szerint egy évvel ezelőtt az ohiói rendőrség vásárolt néhányat abból a “lövedékből”, amely egy GPS-nyomkövetőt tartalmaz. Az eszközt a rendőrautó elejébe, a hűtőrácshoz kell/érdemes telepíteni, így a gyanúsított autójának követésekor egy megfelelő távolságon belül ki lehet lőni a nyomkövetőt úgy, hogy az a menekülő autó hátuljára tapadjon.

Ennek köszönhetően a GPS-jelet figyelve a rendőrautó tisztes távolságból tudja követni a gyanúsítottat, aki a szakemberek szerint sokkal lassabban fog autózni, ha úgy érzi, nem követik. Ez pedig jelentősen csökkenti a baleset kockázatát.

A StarChase nevű cég kütyüjét a Lucas megyei rendőrök hétfőn sikerrel használták, miután egy fegyveres férfi próbált meg elmenekülni a rendőrök elől. A támadót a GPS-jeladó segítségével nem sokkal később elfogták.